Підготовка замаху на лідерів «Нацкорпусу»: СБУ чекає на Білецького

Читать на русском
Служба безпеки України очікує, що нардеп Андрій Білецький оприлюднить дані, що підтвердять його слова про підготовку СБУ замаху на лідерів Національного корпусу.

Служба безпеки України очікує, що нардеп Андрій Білецький оприлюднить дані, що підтвердять його слова про підготовку СБУ замаху на лідерів «Національного корпусу».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці СБУ у Facebook.

Силові мітинги «Нацкорпусу» в Києві та Черкасах: що за цим стоїтьВ суботу представники Нацкорпусу прийшли під АП з вимогою покарати причетних до розкрадань в Укроборонпромі. Після цього представники Нацкорпусу вирушили до Черкас, де також влаштували протест.

«СБ України з подивом ознайомилась із заявою лідера партії «Національний корпус» Андрія Білецького про нібито підготовку СБУ до фізичного знищення лідерів цієї організації. Дуже прикро, що народний депутат України, лідер Нацкорпусу Андрій Білецький дає можливість маніпулювати собою», - заявили у відомстві.

«Ми з нетерпінням очікуємо оприлюднення хоч якихось конкретних даних, на яких базуються ці надзвичайно серйозні звинувачення, які, після їх кваліфікації, повинні бути перевірені у рамках кримінального провадження з обов’язковим доведенням до громадськості його результатів», - йдеться у повідомленні.

Вказується, що СБУ офіційно звертаються до ДБР України, щоб зареєструвати відповідне кримінальне провадження.

Нагадаємо, у понеділок лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький заявив, що за наказом президента Петра Порошенка заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко готує фізичне знищення лідерів «національного корпусу» та «національних дружин».

Як відомо, 9 березня активісти «Національного корпусу» та «Нацдружин» намагалися прорватися до Петра Порошенка під час його виступу в Черкасах. В результаті зіткнення активістів «Національного корпусу» з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 поліцейських.

Активістам вдалося вийти на сцену, де один із них виступив перед людьми з промовою. Кортеж президента залишив Черкаси.

Раніше в суботу націоналісти зібралися на Майдані Незалежності в Києві з вимогою розслідувати розкрадання в оборонному комплексі, «посадити Свинарчуків» і конфіскувати їхнє майно.

Після мітингу на Майдані націоналісти вирушили до Адміністрації президента, де відбулися зіткнення із силовиками.

Також Аваков заявив, що радикали «Нацкорпусу», які в суботу, 9 березня, влаштували бійку на мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, будуть притягнуті до відповідальності.

Пізніше лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький пояснив, чому акція «Свинарчуків Порошенка – за ґрати» була організована у вихідний, а активісти вирушили саме до Адміністрації президента, знаючи, що Петро Порошенко перебуває цього дня в Черкасах.

За результатами інцидентів у Києві і Черкасах 9 березня оголошені підозри трьом особам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: