Акція націоналістів: поліція оголосила підозри трьом особам

Читать на русском
Встановлено три фігуранти, що брали участь у подіях у Черкасах і Києві, і кілька годин тому цим представникам Національного корпусу оголошені підозри.
Ілюстративне фото.

За результатами інцидентів у Києві і Черкасах 9 березня оголошені підозри трьом особам.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе, повідомляє УНІАН.

«Нацкорпус» поставив Порошенку ультиматумНаціональний корпус має намір продовжувати акції протесту, поки винні в розкраданні оборонної сфери не будуть покарані.

За його словами, встановлено три фігуранти, що брали участь у подіях у Черкасах і Києві, і кілька годин тому цим представникам Національного корпусу оголошені підозри за статтями Масові заворушення, хуліганство та насильство щодо працівника правоохоронного органу.

«Двом особам вже вручені підозри. Що стосується третьої - встановлюється місце її знаходження», - уточнив Цуцкірідзе.

Він також додав, що підозру в масових заворушеннях пред'явлено тільки одному з трьох цих фігурантів - за зіткнення в Черкасах, коли постраждали 22 співробітники поліції.

Нагадаємо, 9 березня активісти «Національного корпусу» та «Нацдружин» намагалися прорватися до Петра Порошенка під час його виступу в Черкасах. В результаті зіткнення активістів «Національного корпусу» з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 поліцейських.

Активістам вдалося вийти на сцену, де один із них виступив перед людьми з промовою. Кортеж президента залишив Черкаси.

Раніше в суботу націоналісти зібралися на Майдані Незалежності в Києві з вимогою розслідувати розкрадання в оборонному комплексі, «посадити Свинарчуків» і конфіскувати їхнє майно.

Після мітингу на Майдані націоналісти вирушили до Адміністрації президента, де відбулися зіткнення із силовиками.

Також Аваков заявив, що радикали «Нацкорпусу», які в суботу, 9 березня, влаштували бійку на мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, будуть притягнуті до відповідальності.

Пізніше лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький пояснив, чому акція «Свинарчуків Порошенка – за ґрати» була організована у вихідний, а активісти вирушили саме до Адміністрації президента, знаючи, що Петро Порошенко перебуває цього дня в Черкасах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: