Імпічмент та Євробачення: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Юлія Тимошенко починає імпічмент президента, а інші кандидати обговорюють участь України в Євробаченні.
Слово і Діло

До президентських виборів в Україні залишилося 30 днів. Є ймовірність, що в списку кандидатів на головну посаду стане на одного претендента менше: Анатолій Гриценко та Андрій Садовий можуть домовитися й висунути єдиного кандидата від демократичних сил. Відзначимо, що зняти свою кандидатуру хтось із них зможе до 7 березня.

Тим часом інші кандидати цього тижня обговорювали національний відбір на пісенний конкурс Євробачення. Нагадаємо, що Україна цьогоріч участі в конкурсі не братиме через відмови виконавців. Сергій Каплін вважає, що це провал, відповідальність за який має нести віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко. Народний депутат уже підготував проект постанови про його відставку. «І річ не лише в музиці, піснях і популяризації України на світовій мультикультурній арені. Перш за все, заходи такого масштабу для нас це метод боротьби в розгорнутій проти нас гібридній війні. Інформація, голос України, який може почути не лише європейське співтовариство, а й весь світ», – вважає Каплін.

Юлія Литвиненко заявила, що Міністерство культури не має «паразитувати на Євробаченні», а ініціювати інші конкурси та культурні події. Роман Насіров, своєю чергою, назвав ситуацію з Євробаченням «соромом» і підтримав співачку Maruv, яка перемогла за підсумками нацвідбору. «Ми всі точно знаємо ім'я та прізвище людини, яка зганьбила Україну на всю Європу», – зазначив Насіров, не назвавши цю людину.

Співачку підтримав також Олександр Вілкул. Нардеп запропонував Кириленку «якщо він такий великий фахівець у музиці, вийти, пройти відбір і заспівати самому», а також назвав конкурс «маленькими музичними виборами». А Олег Ляшко прокоментував ситуацію в своєму стилі: «Після перемоги на виборах я негайно зміню цю ідіотську політику, щоб українці прославляли Україну в усьому світі».

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки приховує БондарКандидат у президенти Віктор Бондар дає одні й ті ж самі обіцянки по два рази й не виконує їх.

Більш важлива, ніж Євробачення, тема – журналістське розслідування про корупцію в оборонній сфері. Ця історія – благодатний ґрунт для піару, й деякі кандидати вже цим скористалися. Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що починає процедуру імпічменту президента Петра Порошенка. «Те, що журналісти знайшли, підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України. Це державна зрада, навмисно скоєна громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цінності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці країни», – заявила вона з парламентської трибуни. Юрій Дерев'янко підтримав її й повідомив, що давно вже збирає підписи депутатів за імпічмент: наразі їх 65.

Позицію Тимошенко розділив Ілля Кива, який також вимагає негайно зняти кандидатуру Порошенка з президентських виборів. Роман Безсмертний був більш стриманим у своїх коментарях і закликав главу держави зробити все можливе, щоб винні в розкраданні були покарані.

Головний «радикал» вимагає створити у Верховній раді тимчасову слідчу комісію з розслідування оприлюдненої інформації, і «якщо це правда – розстріляти». А Вілкул заявив, що починає всенародний збір підписів проти другого президентського терміну Петра Порошенка.

Хто про що, а Геннадій Балашов знову говорив про легалізацію марихуани. Він вважає, що це зробити можна, але суспільство має бути готовим до цього. «Вона заспокоює, а наше суспільство потрібно заспокоювати, в нас дуже багато невротиків», – зазначив кандидат. Сам Балашов марихуану пробував, але йому «не йде».

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на всіх 44 політиків, які претендують на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися можливі кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: