Суд розгляне позов Гриценка проти Порошенка

Читать на русском
Анатолій Гриценко подав у суд проти чинного глави держави, кандидата у президенти Петра Порошенка про порушення при веденні передвиборчої агітації. Суд призначив розгляд позову на 7 березня.

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко подав у суд проти чинного глави держави, кандидата у президенти Петра Порошенка про порушення при веденні передвиборчої агітації. Суд призначив розгляд позову на 7 березня.

Як пише «Слово і Діло», про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький.

У кандидата в президенти Гриценка поки немає власної квартири, проте є човенГриценко задекларував одну іномарку, авторські права на торговельні марки та громадську організацію. Дача, чотири квартири й видавництво належать його дружині.

За його словами, Гриценко просить суд визнати передвиборною агітацією інформацію у вигляді 74 фотографій про робочу поїздку Порошенка 2 березня в Одеську область, опубліковану на офіційному сайті президента.

Лідер «Громадянської позиції» просить суд зобов'язати Порошенка оплатити цю передвиборчу, на його думку, агітацію з його виборчого фонду та утриматися від використання для цих цілей бюджетних коштів.

Зазначається, що Гриценко подав також 2 аналогічні позови про поїздку Порошенка у Донецьку область.

Нагадаємо, 22 лютого ЦВК роз’яснила положення про проведення агітації і підкуп виборців. У постанові відзначається, що фізичним особам, залученим до агітації, можуть відшкодовувати витрати на телефонні послуги, проїзд, харчування, проживання тощо.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ГриценкоСлово і Діло розбиралось, які обіцянки не виконав кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

У штабі Гриценка заявили, що Центральна виборча комісія своїм роз'ясненням про агітацію легалізувала підкуп виборців.

1 березня Гриценко повідомив, що Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною і недійсною постанову ЦВК про аспекти ведення передвиборчої агітації.

5 березня Верховний суд України скасував рішення апеляційного адміністративного суду яким визнається протиправною і недійсною постанова ЦВК, що дозволяє виборчим штабам кандидатів у президенти платити агітаторам.

На засіданні у вівторок Верховний суд задовольнив апеляцію ЦВК і визнав протиправним і недійсним тільки абзац 33 даного роз'яснення, затвердженого комісією.

Раніше ми писали, в якому випадку в Гриценка є шанси на другий тур.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: