Фаворити передвиборчих перегонів: як змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського

Читать на русском

Заробити на виборах, поставивши на лідерів передвиборчої кампанії, намагається величезна кількість людей. При цьому в різних букмекерських конторах пропонують поставити як на переможця, так і на можливих лідерів кампанії, які вийдуть до другого туру. Причому трійка лідерів соцопитувань і президентських рейтингів – Порошенко, Тимошенко та Зеленський – також користується підвищеною популярністю й серед азартних гравців та любителів тоталізаторів. А ми пропонуємо подивитися динаміку зміни коефіцієнта трійки лідерів президентських перегонів за місяць.

У чотирьох найбільших букмекерських конторах найчастіше ставлять або на того, хто стане наступним президентом, або в кого найвищі шанси вийти до другого туру й, власне, хто з безлічі кандидатів вийде до другого туру.

Ставки формуються таким чином, що низький коефіцієнт кандидата вказує на ймовірність його перемоги. Але на відміну від соцопитувань, де люди висловлюються, за кого б вони проголосували, хоча не факт, що на виборах вони так і зроблять, у букмекерських конторах ставки роблять, перш за все, азартні гравці, які можуть узагалі не розбиратися в політиці.

Якщо на початку лютого ставки розподілилися таким чином, що практично рівні шанси вийти до другого туру були в Порошенка та Тимошенко, то до середини місяця, коли Зеленський очолив президентські рейтинги соцопитувань, його шанси різко зміцнилися, а коефіцієнт, відповідно, зменшився.

Після скандалу з пірамідою щодо підкупу виборців, де фігурував нардеп із «Батьківщини», коефіцієнт Леді Ю пішов угору, а Порошенка й Зеленського – практично зрівнялися до кінця лютого-початку березня.

Щодо ставок на переможця в президентських перегонах, то в букмекерських конторах показники трохи відрізняються, але не набагато. Найнижчий коефіцієнт у Порошенка або Зеленського, а в Тимошенко він вищий у чотири-п'ять разів. Проте на розмірі ставок ще не позначився скандал із корупцією в оборонці, де фігурують люди з оточення Порошенка, а також не дуже вдалий виступ Зеленського в прямому ефірі одного з телеканалів.

До виборів ще є час, тому коефіцієнти лідерів президентських перегонів можуть неодноразово змінитися.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, ми писали про останні президентські рейтинги й розбиралися, хто йде вниз, а чиї позиції посилюються.

Також «Слово і Діло» повідомляло, що соціологи знову змоделювали другий тур виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: