У Держдепартаменті США вшанували пам'ять Гандзюк

Читать на русском
Посол США в Україні Марі Йованович зазначила, що Гандзюк віддала своє життя заради демократичної України.

У Держдепартаменті США в четвер, 7 лютого, вшанували пам'ять Катерини Гандзюк під час церемонії нагородження жінок Міжнародною премією за відвагу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter посольства США в Україні.

Повідомляється, що американські дипломати відзначили роль Гандзюк у боротьбі з корупцією в Україні, а також в роботі з дітьми, які виїхали з Донбасу під час війни.

Справа Гандзюк: чи є шанс, що суспільство дізнається правдуГенпрокурор повідомив, що Мангер підозрюється в замовленні та частковій організації вбивства Гандзюк. Чи дізнається суспільство, хто замовив вбивство Гандзюк, обговорили з експертами.

«Сьогодні (7 березня, -ред.) наші колеги у Вашингтоні вшанували пам'ять Катерини Гандзюк під час церемонії нагородження жінок Міжнародною премією за відвагу. Катя подала гідний приклад, виступаючи проти корупції і працюючи над покращенням життя дітей, переміщених під час війни», - йдеться в повідомленні.

Посол США в Україні Марі Йованович зазначила, що Гандзюк віддала своє життя заради демократичної України.

«Катя подала гідний приклад всім українцям. Її спадок і надзвичайно важлива справа продовжують жити», - сказала Йованович.

Відзначимо, в четвер, 7 березня, Державний секретар США Помпео провів у Держдепартаменті США щорічну церемонію нагородження 10 найсміливіших жінок із усього світу міжнародною премією за мужність (International Women of Courage Award, IWOC).

Нагадаємо, на засіданні сесії Херсонської міської ради місцеві депутати вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені активістки Катерини Гандзюк.

31 липня 2018 року в Херсоні чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення із сильними опіками, а через 2 місяці померла в лікарні в Києві після численних операцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: