Чому Путін і Держдума синхронно заговорили про війну?

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Путін і Держдума синхронно заговорили про війну. Причому Путін зробив це на Валдаї, місці, яке Кремль створив спеціально для високоінтелектуальних дискусій зі світовими мислителями. Щоправда, мислителі вже далеко й масштаб дискусій зовсім не той, що раніше.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Агресор має знати, що розплата неминуча, що він буде знищений. Ми жертви агресії, ми як мученики потрапимо до раю. А вони просто здохнуть. Тому що навіть покаятися не встигнуть», – із такою заявою Путін виступив на дискусійній панелі.

«Це, по суті, вже програмна заява новонаверненого кремлівського шахіда», – зазначив Березовець.

«Україна перетворилася на терористичну державу, й правителі сьогоднішньої України заплямовані кров'ю Олександра Захарченка та багатьох інших синів і дочок Донбасу ... Спроба нового широкомасштабного військового наступу України на Донбасі разом із новими фактами вбивств і терористичних актів проти його населення отримає адекватну відповідь і неминуче призведе до катастрофічних наслідків», – навів приклад заяви російської Держдуми, адресованої Україні, експерт.

Валдайські зізнання: чому Путін змінює акценти щодо України?Володимир Путін чітко дав зрозуміти, як зміниться стратегія впливу Кремля на Україну. Про замисли та ймовірність їхнього успіху – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Щоб нетямущим стало остаточно зрозуміло, з якої радості Кремль разом із Держдумою розродилися порцією «зізнань у любові» до України та її народу, Путін пояснив, що просто хоче дочекатися результатів виборів в Україні й тоді налагодити відносини з новим керівництвом країни, уточнив він.

За всією пеленою пропаганди в стилі «ми готові померти, але заберемо вас за собою в могилу», Путін відверто визнав, що з «кривавим київським режимом» на чолі з Петром Порошенком працювати разом не вийшло, додав політтехнолог.

На його думку, Путін дуже хоче й чекає такого президента, який буде готовий вести переговори про мир, але лише на умовах Кремля.

«Путін чекає того моменту, коли ненависний Порошенко нарешті піде в небуття, й навіть готовий докласти зусиль, щоб це сталося швидше. Проблема в тому, що до цього не готова сама Україна. Точніше, велика її патріотична частина. Яка, будучи більш активною й помітною, готова боротися з кремлівським головою до кінця. Його кінця», – резюмував Тарас Березовець.

Докладніше про риторику Путіна щодо України – в авторському матеріалі за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: