Лікарні отримують фейкові листи про воєнний стан – МОЗ

Читать на русском
Підроблений лист складно відрізнити від справжнього, зазначають у відомстві і закликають перевіряти кожне підозріле послання.

У лікарні надсилають фейкові листи з дорученнями, які стосуються воєнного стану.

Як пише «Слово і Діло», про це у четвер, 13 грудня, повідомили у прес-службі МОЗ.

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

«У Центральну міську лікарню імені Титова, що в Лисичанську Луганської області, надійшов сфабрикований лист нібито від Луганської ОДА з дорученням провести підготовчі заходи у зв'язку із впровадженням воєнного стану», - заявили у відомстві.

У зв'язку із цим МОЗ закликає медустанови по всій країні бути пильними і перевіряти кожен підозрілий лист.

Також наголошується, що провокатори можуть надсилати вказівки під приводом воєнного стану від імені керівних структур різного рівня, при цьому підробки важко відрізнити.

«Підробки на перший погляд не відрізняються від офіційних листів: вони містять вихідний номер, підпис посадової особи та інші стандартні атрибути офіційних звернень. Такі листи можуть направлятися як в окремі медустанови, так і в обласні управління охорони здоров'я з метою підірвати системну роботу», - зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, закон про воєнний стан набрав чинності 28 листопада. Він підтверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: