Винний у «газовій справі» хотів роз'яснення суду для виїзду з України

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив надавати правове роз'яснення вироку одного з винних у справі газових схем.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовився надати правове роз'яснення порядку виконання вироку в «газовій справі» колишньому директору ТОВ «Екселент ЛТД» Павлу Жицького, який хотів виїхати за кордон на лікування.

Таке рішення ухвалила Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Жицького визнали винним і засудили до позбавлення волі на строк 5 років (звільнений від відбування з випробувальним терміном на 3 роки), з позбавленням права обіймати певні посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими обов'язками строком на 2 роки, без конфіскації майна. Також його оштрафували на 85 тисяч гривень і заборонили виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції.

Так, Жицький пояснив, що він звернувся до такого органу, але йому в усному порядку відмовили і повідомили, що необхідно роз'яснення вироку. Однак суддя Педенко встановила, що винний не звертався до уповноваженого органу з питань пробації і тому відмовила в роз'ясненні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду звинувачення щодо народного депутата Олександра Онищенка. Раніше НАБУ викликало його для вручення обвинувального акту. Також суд стягнув з компанії нардепа-втікача десятки млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: