Суд стягнув з фірми Онищенка десятки млн гривень

Читать на русском
Київський окружний адмінсуд стягнув з фірми Надра Геоцентр 23,78 млн гривень податкового боргу.

Київський окружний адмінсуд стягнув з фірми «Надра Геоцентр» 23,78 млн гривень податкового боргу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Судовий репортер у середу, 20 лютого, з посиланням на рішення Київського окружного адміністративного суду.

Зазначається, що борг утворився за договором 2007 року про спільну діяльність ТОВ Надра Геоцентр і ПАТ Укргазвидобування. А з позовом про стягнення боргу звернулася Карлівська об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Полтавській області.

Суд встановив, що певна до стягнення заборгованість з рентної плати за користування надрами рахується за ТОВ Надра Геоцентр як особи, відповідальної за сплату податків у рамках договору про спільну діяльність.

За інформацією НАБУ, фірму Надра Геоцентр контролює нардеп Олександр Онищенко. Юридичним засновником фірми є кіпрська компанія Фастіло Трейдінг ЛТД. Раніше співзасновником був сам Онищенко.

Раніше на цьому тижні стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у так званій «газовій справі» проти нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Нагадаємо, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. На момент голосування депутат уже втік за кордон.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Олександр Онищенко, будучи бенефіціаром компаній-операторів Укргазвидобування, організував злочинне угруповання з метою заволодіння коштами компанії. За даними слідства, державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, включаючи самого Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: