Справа Онищенка: мати Постного переписала землю на новостворену фірму

Читать на русском
Земельну ділянку під приватним будинком, який був подарований співорганізатору газових схем, встигли переписати на фірму.
Валерій Постнийфото: censor.net.ua

Мати співорганізатора «газових схем» народного депутата Олександра Онищенка Валерія Постного Ганна встигла переписати землю, на якій розташований подарований сину приватний будинок загальною площею 642 кв. м, на новостворену фірму.

Про це свідчить витяг з реєстру майнових прав, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судового репортера».

Як відомо, цей будинок був подарований Ганною Постною своєму синові ще в 2011 році. Однак, в грудні 2017 року за її позовом Печерський районний суд міста Києва скасував договори дарування Постною двох будинків своєму синові, в тому числі й цього. Вона доводила, що договори уклала помилково і зазначала, що не отримала від сина очікуваного догляду. У подальшому в липні 2018 року вона переоформила на себе цей будинок, а землю під ним – на новостворене ТОВ «Алькіл».

Ця фірма була створена за місяць до переоформлення матір'ю співорганізатора «газових схем» на себе будинок. Її засновником і директором записана Ганна Постна. Підприємство зареєстрували на вул. Хрещатик, 27-Б в Києві, де знаходився офіс нардепа Онищенка.

Водночас, Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила скасування цих договорів дарування. Київський апеляційний суд задовольнив скарги САП і повернув чинність договора дарування двох будинків матір'ю Постного своєму синові. У суді встановили, що договори дарування не передбачали будь-яких обов'язків Постного на користь своєї матері.

Додамо, що детективи НАБУ підозрюють Постного у співорганізації злочинної групи Олександра Онищенка щодо розкрадання газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Збитки держави оцінюється в понад 740 млн грн. Як відомо, майно Постного арештовувалося з метою забезпечення можливої ​​спецконфіскації в майбутньому.

Нагадаємо, в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі заявили, що організація Онищенка відстежувала дії НАБУ. Раніше суд призначив до розгляду справу стосовно спільників Онищенка, в тому числі Постного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: