Суд залишив під арештом офіси колишньої фірми матері Онищенка

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив адвокату в знятті арешту з нерухомості фірми, яка раніше належала матері Олександра Онищенка.

Суд залишив під арештом офісні приміщення ТОВ «Майдан-плаза», яке раніше належало матері народного депутата-втікача, підозрюваного в організації «газових схем» Олександра Онищенка Інеси Кадирової.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко за результатами розгляду клопотання адвоката фірми, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, рішенням суду наклали арешт на нежитлові приміщення ТОВ «Майдан-плаза» з №1 до №34, що розташовані в Києві на вул. Хрещатик, 27-Б. У клопотанні адвокат вказував, що господарська діяльність, здійснювана «Майдан-плаза», не належить до діяльності фірм, які фігурують у справі Онищенка. Також він вказав, що єдиним засновником компанії стала швейцарська фірма «Гесіс СА», яка 12 березня 2018 року уклала з Кадировою договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Майдан-Плаза». Того ж дня був складений протокол загальних зборів учасників ТОВ «Майдан-Плаза» про продаж частки в статутному капіталі фірми на користь АТ «Гесіс СА», зміні кінцевого бенефіціара та директора.

Своєю чергою детектив НАБУ та прокурор САП заперечували проти задоволення клопотання. Вони вказали, що швейцарська фірма придбала частку в ТОВ «Майдан-Плаза» з метою ухилення від можливої ​​спеціальної конфіскації майна, що належить їй. До того ж, як зазначили правоохоронці, адвокат «Майдан-Плаза» з такими ж доводами подавав апеляцію на арешт офісів «Майдан-Плаза», однак йому відмовили.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сергієнко відмовила в задоволенні клопотання. Вона вказала, що арешт наклали обґрунтовано та законно, що й підтвердив Київський апеляційний суд під час розгляду скарги адвоката «Майдан-Плаза».

Нагадаємо, суд зняв арешт із нерухомості фірми «Майдан-Плаза», яка належала матері Онищенка. Однак пізніше за клопотанням детективів суд наклав арешт на корпоративні права цієї компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: