У НАЗК назвали топ-порушення за лютий

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) назвало топ-порушення антикорупційного законодавства за лютий 2019 року.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) назвало топ-порушення антикорупційного законодавства за лютий 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацагентства.

Скільки в січні заробили глави антикорупційних відомствНайбільш високооплачуваним антикорупціонером грудня стала заступник глави НАБУ Тетяна Варварська.

Зокрема, перше місце посідає обґрунтований висновок за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої депутатом Хмельницької обласної ради Андрієм Гордійчуком. Національне агентство встановило декларування недостовірних відомостей на загальну суму понад 4 млн 64 тис. грн.

Друге місце рейтингу посідає обґрунтований висновок за декларування завідомо недостовірних відомостей, складений щодо депутата Житомирської міської ради Сергія Підюри. За результатами перевірки декларації за 2016 рік встановлено недостовірні відомості на суму понад 2,9 млн грн.

Третє і четверте місця посідають два обґрунтованих висновки, складені за результатами з'ясування достовірності задекларованих відомостей народними депутатами України Богданом Дубневичем та Євгеном Мураєвим відповідно. НАЗК встановило декларування Дубневичем за 2016 недостовірних відомостей на загальну суму понад 2,8 млн грн. За результатами перевірки декларації, поданої Мураєвим за 2015 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 980 тис. грн.

П'яте місце займає народний депутат України Сергій Тарута, щодо якого складено адміністративний протокол за вчинення дій або ухвалення рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Всього в лютому 2019 року НАЗК зафіксувало 236 порушень антикорупційного законодавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: