Шахраї телефонують чиновникам від імені працівників НАЗК

Читать на русском
Невідомі під виглядом працівників Нацагентства з питань запобігання корупції запитували в чиновників особисті дані.

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що невідомі під виглядом працівників агентства намагаються телефоном дізнатися в суб'єктів декларування особисті дані.

Як пише «Слово і Діло», НАЗК просить чиновників не надавати жодних особистих даних телефонним шахраям, повідомляє прес-служба відомства.

«До НАЗК надійшла інформація про спроби невідомих осіб отримати від суб'єктів декларування особисті дані в телефонному режимі. Під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, представляючись працівниками апарату Національного агентства, намагаються отримати будь-яку інформацію щодо громадян, на яких поширюється дія закону Про запобігання корупції, або членів їхніх сімей, вимагають погашення кредитів тощо», - сказано в повідомленні агентства.

НАЗК не вимагає від чиновників і держслужбовців надання жодної інформації в такий спосіб: будь-які відомості уповноваженими особами Нацагентства запитуються в офіційній письмовій формі поштовим відправленням або електронним листом.

Також НАЗК просить у разі спроб невідомих осіб отримати інформацію під виглядом повної перевірки декларації повідомляти про це на електронну пошту агентства.

Як повідомлялося, у деклараціях чиновників знайшли недостовірні дані на 9 млрд грн. Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало результати перевірок декларацій чиновників за два роки.

Нагадаємо, через рішення КСУ зупинилася перевірка сотень декларацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: