НАЗК внесло припис Гриневич та Кубіву

Читать на русском
НАЗК внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів Лілії Гриневич і Степану Кубіву.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів міністру освіти і науки України Лілії Гриневич, першому віце-прем’єр-міністру України – міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву та головам районної, міської й селищної рад.

Як пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу НАЗК.

Підручники для десятикласників не надійшли до шкіл у терміни, обіцяні ГриневичЛілія Гриневич обіцяла, що підручники будуть доставлені в школи в листопаді, але на початку грудня деякі з них ще друкувалися.

У прес-службі зазначили, що Гриневич внесли припис щодо голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, який не вжив заходів для врегулювання конфлікту інтересів у Юрія Кана, колишнього начальника Херсонського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН, у прямому підпорядкуванні якого перебувала його дружина.

Кубіву внесли припис щоо Катерини Охотницької, яка, виконуючи обов’язки директора ДП «Інститут підготовки кадрів промисловості», не повідомила про наявність конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з матір’ю.

НАЗК внесло припис голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, який порушив закон України «Про запобігання корупції».

Також припис внесли голові Підгаєцької районної ради Тернопільської області Ірині Баран, міському голові Каховки, очільнику виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Андрію Дяченку, юрковецькому сільському голові, який очолює виконавчий комітет Юрковецької сільської ради, Анатолію Рапацькому.

Нагадаємо, 30 жовтня 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції вже вносило припис міністру освіти і науки Лілії Гриневич щодо ректора Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка Володимира Онищенка, який мав неврегульований потенційний конфлікт інтересів.

Крім того, НАЗК почало перевірку декларацій топ-чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: