ЦВК звернулася до СБУ через заяву «Нацдружин»

Читать на русском
ЦВК  під час засідання 6 березня звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити заяву речника Національної дружини про можливість застосування фізичної сили на виборах 2019 року.
Ілюстративне фото.

Центральна виборча комісія під час засідання 6 березня звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити заяву речника «Національних дружин» про можливість застосування фізичної сили на виборах 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це прес-служба ЦВК.

Фаворити передвиборчих перегонів: як змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та ЗеленськогоСтавки на того, хто переможе в президентських перегонах, в Україні роблять уже давно. Ми подивились, як змінювалися коефіцієнти Зеленського, Порошенка та Тимошенко протягом місяця.

У ЦВК наголошують, що не заперечуючи право громадських організацій у встановленому законом порядку вести спостереження за ходом виборчого процесу, вважають неприпустимим зловживання наданими офіційним спостерігачам правами чи використання їх з метою, не пов’язаною зі спостереженням за виборами.

«Таким чином Комісія своєю постановою звернулася до Служби безпеки України для проведення перевірки викладених у цій постанові, засобах масової інформації обставин та в разі виявлення підстав – вжиття визначених законодавством України заходів реагування, а також до Національної поліції України з метою вжиття вичерпних заходів щодо забезпечення законності та правопорядку під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року в частині порушеного питання», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ефірі проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» речник «Національних дружин» Ігор Вдовін заявив, що застосування сили спостерігачами від їхньої організації можливе на виборчих дільницях у разі фальсифікацій. Після цього голова МВС Арсен Аваков заявив, що «ані «Національні дружини», ані будь-яка інша організація не може й не буде вирішувати ситуацію силовим методом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: