Вибори-2019: в СБУ розповіли подробиці проведення хакерських атак

Читать на русском
У рамках розпочатого кримінального провадження комп'ютерне обладнання було вилучене та направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

У Службі безпеки України розповіли про спроби спецслужб РФ організувати хакерські атаки на державні установи, задіяні у виборчому процесі на виборах 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр СБУ.

Так, оперативники спецслужби встановили, що куратори з РФ найняли хакера із Запоріжжя для поширення шкідливого програмного забезпечення. Воно призначалося для несанкціонованого втручання в роботу державних інформаційних ресурсів України.

Зазначено, що чоловік був адміністратором закритого хакерського інтернет-форуму російського походження. Підозрюваний підшукував виконавців серед активних учасників форуму, які за грошову винагороду розповсюджували шкідливе програмне забезпечення. Масове поширення здійснювалося через напрямок цільових електронних повідомлень на адреси держустанов, а також на вразливі ділянки інтернет-сайтів державних органів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«За висновками фахівців такі комп'ютерні віруси застосовуються, перш за все, для блокування діяльності інформаційних ресурсів через підключення до Держреєстру України, що могло створити загрозу для роботи серверів та персональних комп'ютерів виборчих комісій», - відзначили в СБУ.

Співробітники СБУ спільно з кіберполіцією провели обшуки за місцем проживання хакера. Під час обшуків було виявлено комп'ютерну техніку із встановленим програмним забезпеченням для створення та модифікації комп'ютерних вірусів. Також отримано майже десять зразків шкідливого програмного забезпечення, які були підготовлені для поширення серед учасників закритого форуму.

У рамках розпочатого кримінального провадження комп'ютерне обладнання було вилучене та направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ намагається вплинути на вибори 2019, здійснюючи кібератаки на міністерські комп'ютерні мережі та ЦВК кожні 40 секунд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: