Ситник розповів, що зафіксувало прослуховування в кабінеті Холодницького

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розповіли, що розслідували разом з Генпрокуратурою в кабінеті у Назара Холодницького.
Назар Холодницький, Артем Ситник і Юрій Луценкофото: «Слово і Діло»

На записах прослуховування, встановленого в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, зафіксовані випадки зливу інформації про обшуки тим людям, у яких вони мали відбуватися.

Про це в інтерв'ю ZN.ua розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, на записах також зафіксований тиск із боку Холодницького на певних посадових осіб для ухвалення ними певних рішень, у тому числі своїх підлеглих прокурорів.

«Не лише про прокурорів. Але про прокурорів – особливо. Є прокурори, які хочуть нормально працювати, але особи, які обіймають адміністративні посади в САП, не дають їм цього робити. Прокурор приносить «нагору» проекти підозр, але замість розгляду отримує наганяй і справа гальмується», – зазначив Ситник.

Директор Бюро додав, що Холодницького прослуховували чотири тижні й на записах зафіксовані випадки тиску на суд для ухвалення незаконних рішень. Зокрема, йдеться про те, щоб суд не розглядав клопотання детективів НАБУ про проведення обшуку в особи, яка є другом голови САП.

Крім того, на прослуховуванні зафіксоване підбурювання свідка до надання неправдивих свідчень. За словами Ситника, це лише короткий перелік того, що зафіксовано на цих записах. Директор Бюро конкретизував, у яких саме справах спливали вищевказані випадки.

«Ідеться про справу щодо розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми «Золотий мандарин», яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (у рамках цієї справи проходив обшук у Міністерстві юстиції – ред.); розслідування, пов'язані з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу. Складно уявити, що ми могли б почути, якби записи велися не чотири тижні, а чотири місяці...», – заявив Ситник.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», однією зі справ щодо декларацій, про які говорив Ситник, є провадження щодо декларування недостовірної інформації колишнім головою Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак. Також, говорячи про бізнес-інтереси власника великого агрохолдингу, директор НАБУ вказує на історію Олега Бахматюка й справу про заволодіння державними коштами на загальну суму 770 мільйонів гривень, яка на стадії підготовки до повідомлення про підозри САП передала до Національної поліції.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко попросив зняти Холодницького з посади голови САП та його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: