Холодницький блокує нову підозру екс-прокурору АТО Кулику

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор не хоче висувати колишньому прокурору АТО нову підозру й блокує її.
Костянтин Кулик з адвокатом

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький блокує нову підозру колишньому прокурору АТО, заступнику начальника Департаменту Генеральної прокуратури Костянтину Кулику в заволодінні коштами.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження за фактом можливого заволодіння коштами Куликом, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України. За версією слідства, екс-прокурор АТО в період 2014-2016 років отримував гроші за перебування в зоні проведення антитерористичної операції, а сам фактично перебував у Києві. Як вважають детективи, Кулик навмисне не оформляв наказу про своє відрядження за межі зони АТО й таким чином заволодів АТОшними виплатами за вказаний період.

Як відомо, Кулика після передачі справи до суду перевели до Генпрокуратури на посаду заступника начальника Департаменту міжнародного правового співробітництва. Також нещодавно його підвищили й призначили начальником відділу процесуального керівництва в кримінальних провадженнях ГПУ.

Нагадаємо, колишньому прокурору сил АТО Кулику висунули звинувачення в незаконному збагаченні. Нещодавно суд спочатку почав розглядати його справу через заміну одного із суддів колегії. Раніше НАБУ через суд заарештувало майно Кулика. Також у Національному бюро оприлюднили інфографіку щодо справи екс-прокурора АТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: