У кабінеті Холодницького виявили прослуховування: реакція соцмереж

Читать на русском

Голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького прослуховували. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.
Назар ХолодницькийСлово і Діло

Вчора, 20 березня, кілька ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що в кабінеті голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького знайшли прослуховувальний пристрій.

Відомо, що прослуховування було встановлене на акваріумі в кабінеті. «Слово і Діло» з'ясовувало, що про це думають у соціальних мережах.

«НАБУ кілька місяців прослуховувало голову САП Холодницького. Всі антикорупціонери мовчать. Ну, дійсно, а що тут такого, поставити прослушку САП, з якою ти працюєш в одній зв'язці. Всі справи НАБУ проводить під процесуальним керівництвом САП, а потім САП веде справи НАБУ в суді. От якби навпаки – САП прослуховувало Ситника, то на весь Facebook були б крики: влада знищує НАБУ, Ситника хочуть усунути, максимальний репост», – вважає Роман Куницький.

«НАБУ в бажанні підпорядкувати собі САП зайшло занадто далеко. Ця знахідка викликала великий переполох у коридорах влади, адже головна мета Бюро, судячи з усього, – це не боротьба з корупцією, а перемога у внутрішньовидовій боротьбі з іншими інституціями влади. І в цій боротьбі набушники можуть розпорядитися отриманою інформацією в будь-який спосіб», – написав журналіст Орест Сохар.

«Лихо закручується сюжет, але дуже сумніваюся щодо участі в цьому НАБУ, з огляду на протистояння між НАБУ та ГПУ. Радше хочуть учергове створити напругу між Ситником і Холодницьким», – вважає Лариса Шишкіна.

«А рибок в акваріумі Холодницького опитуватимуть як свідків у справі про прослуховування?», – написав журналіст Євген Кузьменко.

Нагадаємо, джерела повідомили, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький може подати у відставку через проблеми зі здоров'ям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: