У Мінсоцполітики роз'яснили, хто може втратити субсидії на наступний рік

Читать на русском
Заборгованість за житлово-комунальні послуги станом на травень 2019 року призведе до відмови у призначенні субсидій.

Заборгованість за житлово-комунальні послуги станом на травень 2019 року призведе до відмови у призначенні субсидій.

Про це йдеться в роз'ясненні Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

Назвали причини відмов киянам у наданні субсидійНайбільш поширеною причиною відмови в призначенні житлової субсидії є наявність простроченої понад 2 місяців заборгованості з оплати комунальних послуг.

Як зазначили в міністерстві, є громадяни, яким субсидія в грошовій формі надійде разом з пенсією у 20 числах березня - у їхній пенсійний день. У переважній більшості це працюючі пенсіонери.

«Субсидію не відмінять. Допомога готівкою наступного місяця так само прийде у день виплати пенсії. Головне, щоб заборгованості не було станом на травень 2019 - тоді, коли відбувається перепризначення субсидій на новий рік», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Пенсійний фонд України згідно із затвердженим графіком розпочав фінансування пенсій та житлових субсидій з 1 березня 2019 року.

Нагадаємо, в травні 2019 року всім одержувачам субсидій потрібно обов'язково подати заяву та декларацію про доходи до управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги буде стосуватися тільки тих, хто звернувся за субсидією вперше в 2019 році.

Оплата комунальних платежів після 20 березня не буде впливати на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019 року у домогосподарства буде прострочена понад місяця заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на сезон 2019-2020 рр. не призначать.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: