Назвали причини відмов киянам у наданні субсидій

Читать на русском
Найбільш поширеною причиною відмови в призначенні житлової субсидії є наявність простроченої понад 2 місяців заборгованості з оплати комунальних послуг.

Найбільш поширеною причиною відмови в призначенні житлової субсидії є наявність простроченої понад 2 місяців заборгованості з оплати комунальних послуг.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) у відповіді на запит УНН, пише «Слово і Діло».

Перевірки та монетизація: що чекає субсидіантівСубсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні 2019 року одержували 3649 тис. домогосподарств, у той час як у грудні 2018 року - 3916,8 тис.

За даними відомства, найбільш поширеною причиною відмови є наявність простроченої понад 2 місяці заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також часто в наданні субсидії відмовляють через неправильно заповнену заяву про призначення житлової субсидії та декларацій про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Крім того, причиною для відмови може стати несплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі не менше мінімального, сумарно протягом 3 місяців в періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цей час особа перебувала за кордоном сукупно понад 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Раніше в Ощадбанку розповіли, як отримати субсидії в грошовій формі.

Також нагадаємо, в Україні зменшилася кількість одержувачів субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: