Пенсіонерам почали виплачувати субсидії «живими» грошима

Читать на русском
Пенсійний фонд України згідно із затвердженим графіком розпочав фінансування пенсій та житлових субсидій з 1 березня 2019 року.

Пенсійний фонд України згідно із затвердженим графіком розпочав фінансування пенсій та житлових субсидій з 1 березня 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло». з посиланням на прес-службу ПФУ.

Як зазначили в прес-службі, до виплатних відомостей включено в тому числі суми перерахованих з 1 березня пенсій. За окремими відомостями здійснюватиметься виплата житлових субсидій за лютий.

«На пенсійні виплати спрямовано 1 367,9 млн грн, на житлові субсидії - 168,4 млн грн», - йдеться в повідомленні ПФУ.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня 2019 року почалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з порядком виплат, у березні 2019 року пенсіонери отримають субсидію за лютий 2019 року разом з пенсією через банк або через «Укрпошту». За розрахунками уряду, пенсіонери складають близько 70% всіх отримувачів субсидій.

Всі інші субсидіанти зможуть отримати субсидію з 12 березня у відділенні Ощадбанку за пред'явленням паспорта та ідентифікаційного коду. При цьому Ощадбанк ввів попередню реєстрацію для громадян.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України направить понад 5,6 млрд гривень на виплату монетизованих субсидій населення. Середній розмір монетизованої субсидії у березні складе 1681 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: