«Збагачення» Полякова: нардеп скаржиться на публікації в ЗМІ

Читать на русском
Обвинувачений у бурштиновій справі член українського парламенту скаржиться на публікації в пресі про розслідування НАБУ ще однієї справи.
Максим Поляков

Народний депутат Максим Поляков стверджує, що публікації в ЗМІ про розслідування детективами Національного антикорупційного бюро можливого його збагачення негативно вплинули на репутацію.

Про це вказується у клопотанні його адвоката Ярослава Білявського, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, захисник Полякова подав клопотання про обмеження НАБУ в строках досудового розслідування справи про ймовірне збагачення нардепа. Втім суд відмовив у його задоволенні. В документі адвокат нардепа стверджував, що про здійснення НАБУ слідства щодо його клієнта набули широкого розголосу у ЗМІ, що потягло за собою, на його думку, спричинення для Полякова негативних наслідків, пов'язаних з його репутацією, порушення (обмеження) його законних прав, свобод та інтересів.

Як відомо, 28 квітня 2017 року сестра Полякова придбала квартиру вартістю майже 11 мільйонів гривень. За даними слідства, сестра політика та її чоловік не мали відповідних доходів для купівлі житла. До того ж, як встановили детективи, гроші для купівлі квартири на банківський рахунок сестри нардепа внесла помічниця політика Тетяна Любонько в розмірі 7,06 млн грн. Вона ж на основі довіреності, виданої сестрою Полякова нардепу, придбала цю квартиру. Походження внесених грошей на рахунок родички політика невідоме. У зазначеній квартирі проживає Поляков зі своєю сім'єю.

Спочатку квартира сестри нардепа в житловому комплексі Crystal Park була лише підставою для перевірки. На неї навіть був накладений арешт, проте пізніш Київський апеляційний суд його зняв.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення (ст. 368-2) неконституційною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: