НАБУ перевіряє Полякова за фактами можливого незаконного збагачення

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро вважають, що депутат Максим Поляков придбав майно, яке він отримав не на законних підставах.

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють члена фракції «Народного фронту» Максима Полякова за фактами можливого незаконного збагачення.

Про це йдеться в клопотанні начальника Другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Кравченка, частина якого опублікована в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва від 2 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

«Органом досудового розслідування в рамках цього кримінального провадження досліджуються обставини, які можуть свідчити про незаконне збагачення особи №5 (Максима Полякова – ред.), яка, будучи особою, що має особливо відповідальне становище, одержала у власність активи в значному розмірі, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами», – йдеться в клопотанні.

За інформацією НАБУ, затримана у «бурштиновій справі» помічниця нардепа Тетяна Любонько протягом 2013-2017 років отримала від депутата низку довіреностей.

«За період з 24 травня 2016 року до 27 квітня 2017 роки (Любонько – ред.) внесла від свого імені на банківські рахунки сестри народного депутата Максима Полякова грошові кошти, походження яких невідоме: 3,83 мільйона гривень – на рахунок у Діамантбанку (12 операцій із внесення готівки за період з 24.05.2016 до 21.04.2017) та 3,23 мільйона гривень – на рахунок в Укрексімбанку (1 операція з внесення готівки 27.04.2017)», – зазначають детективи.

Перед першим внесенням коштів на рахунок, а саме 10 травня 2016 року, сестра Полякова передала довіреність нардепу на розпорядження майном, придбання майна та представництво на термін до 10 травня 2026 року. Використовуючи цю довіреність, 28 квітня 2017 року помічниця нардепа Любонько через Діамантбанк придбала квартиру на ім'я сестри Полякова, однак фактично живе в ній сам депутат із сім'єю.

«Тому з метою забезпечення конфіскації майна підозрюваного Максима Полякова, а також речових доказів у кримінальному провадженні за ознаками складу кримінальних злочинів, передбаченого частиною 4 статті 368 та частиною 3 статті 368-2 КК України, виникла необхідність накладення арешту на квартиру», – заявили в САП.

Вислухавши докази прокурора САП Кравченка, суддя Олена Букіна повністю задовольнила клопотання та заарештувала цю квартиру. Захист протягом 5 днів може оскаржити таке рішення.

Нагадаємо, що на Полякова так і не наділи електронний браслет, а закордонні паспорти він досі не здав.

Раніше нардеп заявив, що НАБУ незаконно прослуховувало 114 телефонів службовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: