Нардеп Поляков хотів обмежити НАБУ в розслідуванні його «збагачення»

Читать на русском
Бурштиновий член українського парламенту просив суд обмежити Національне бюро в термінах розслідування ще однієї справи.
Максим Поляковфото: «Слово і Діло»

Народний депутат Максим Поляков просив суд обмежити Національне антикорупційне бюро в строках розслідування кримінального провадження щодо ймовірного збагачення політика.

Відповідне клопотання про встановлення процесуальних термінів його адвокат Ярослав Білявський подав до Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Полякова просив суд встановити процесуальні терміни, оскільки, на його думку, слідство затягнулося. Втім, вивчивши клопотання, слідча суддя Олена Букіна відмовила в його задоволенні.

Як відомо, 28 квітня 2017 року сестра Полякова придбала квартиру вартістю майже 11 мільйонів гривень. За даними слідства, сестра політика та її чоловік не мали відповідних доходів для купівлі житла. До того ж, як встановили детективи, гроші для купівлі квартири на банківський рахунок сестри нардепа внесла помічниця політика Тетяна Любонько в розмірі 7,06 млн грн. Вона ж на основі довіреності, виданої сестрою Полякова нардепу, придбала цю квартиру. Походження внесених грошей на рахунок родички політика невідоме. У зазначеній квартирі проживає Поляков зі своєю сім'єю.

Спочатку квартира сестри нардепа в житловому комплексі Crystal Park була лише підставою для перевірки. На неї навіть був накладений арешт, проте пізніш Київський апеляційний суд його зняв.

Нагадаємо, НАБУ порушило провадження за фактом можливого збагачення Полякова. Також у Бюро оцінили вартість меблів у квартирі сестри нардепа. Крім того, детективи дізналися про нові закордонні поїздки політика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: