Суд зняв арешт із квартири сестри «бурштинового» депутата Полякова

Читать на русском
Апеляційний столичний суд скасував арешт квартири родича члена парламенту Максима Полякова, якого перевіряли за фактами можливого збагачення.
Максим Поляков у суді

Суд зняв арешт із квартири сестри члена Верховної Ради від фракції «Народного фронту» Максима Полякова, на яку наклали арешт у зв'язку з перевіркою фактів можливого незаконного збагачення народного депутата.

Таке рішення сьогодні, 20 лютого, ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

До колегії суддів входили Тетяна Росік, Валерій Лашевич (головуючий суддя) і В'ячеслав Дзюбін. Під час засідання вони також долучили до скарги роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції до закону «Про запобігання корупції». Як відомо, в ньому, серед іншого, йдеться про те, що внесення відомостей до ЄРДР за ознаками таких кримінальних злочинів, як декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення, «без належних перевірок та висновків з боку НАЗК є необґрунтованим втручанням у приватне життя з боку правоохоронних органів».

За версією НАБУ, зазначену квартиру придбала помічниця нардепа Тетяна Любонько за довіреністю сестри Полякова. До того ж, як зазначають у Бюро, помічниця нардепа внесла понад 7 мільйонів гривень на рахунок родички політика перед купівлею квартири, походження яких не встановили.

Нагадаємо, суд зняв електронний браслет із нардепа Полякова.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування «бурштинової справи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: