Як нардепи-кандидати в президенти голосували за посилення соцзахисту інвалідів

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на посилення соціальних гарантій для людей з інвалідністю та осіб, які про них піклуються.

Верховна рада восьмого скликання прийняла 16 законопроектів щодо соціального захисту інвалідів, серед них проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення інвалідів автомобілями», «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсії або соціальної допомоги» і «Про внесення змін до закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг».

Найбільш відповідально до голосування за такі законопроекти підійшов Олег Ляшко: лідер Радикальної партії підтримав 15 ініціатив і лише за одну не голосував. Крім того, депутат причетний до створення ще двох законопроектів.

Дмитро Добродомов та Юрій Тимошенко проголосували за 13 і 12 законопроектів відповідно, за інші або не голосували, або були відсутні. Добродомов також брав участь у розробці п'яти законопроектів.

Віктор Кривенко та Юрій Дерев'янко підтримали 11 і 10 законопроектів зі списку, половину ініціатив підтримала Ольга Богомолець. Все, крім Кривенка, також брали участь у роботі над аналогічними законодавчими ініціативами.

Юлія Тимошенко та Сергій Каплін підтримали по сім ініціатив, голосування за інші проігнорували, але при цьому брали участь в напрацюванні трьох проектів законів. Аркадій Корнацький голосував за п'ять законопроектів, Олександр Шевченко та Олександр Вілкул – за чотири, Віктор Бондар та Сергій Тарута – за три, Юрій Бойко та Віталій Купрій – за два.

Всі голосування пропустив Євген Мураєв: під час 12 він був відсутній, за інші законопроекти не голосував, і «доклав руку» до створення лише одного.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за підтримку євроатлантичного курсу України.

Також ми проаналізували, як вони голосували за законопроекти, спрямовані на отримання кредитів від міжнародних організацій та зарубіжних країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: