Як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти щодо євроатлантичного курсу України

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони і які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на підтримку євроатлантичного курсу України.

Верховна рада ухвалила 12 законопроектів, які врегульовували питання, пов’язані з прагненням України до євроатлантичної інтеграції. Серед них особливо важливими були 7 документів. Зокрема, зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору, а також проект закону про ратифікацію угоди між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору (про статус представництва НАТО в Україні). Також важливим був ухвалений Радою закон про національну безпеку України, що закріплював запровадження стандартів НАТО в ЗСУ та реформування СБУ.

Єдиний парламентар із 16 нардепів-кандидатів у президенти, який підтримав усі законопроекти, ратифікації та інші документи щодо співпраці України з НАТО, – Дмитро Добродомов. Впритул до нього наблизився Юрій Тимошенко (підтримав 91% голосувань) та Олег Ляшко (82%).

Досить цікавий збіг у кількості голосувань стався в Юлії Тимошенко та Юрія Дерев’янка, які підтримали по 64% законопроектів кожний, тільки лідерка «Батьківщини» пропустила 36% голосувань, а Дерев’янко був відсутній під час 18% голосувань і не голосував за 18% документів, що в сумі дає ті ж 36%.

Більш ніж половину законопроектів підтримали Аркадій Корнацький (73%) та Ольга Богомолець (55%).

З однаковою частотою, а можливо й синхронністю, проти голосували Юрій Бойко та Олександр Вілкул (по 27% законопроектів кожен) або просто не голосували (по 55%) й підтримали лише по 9% документів.

Зазначимо, що зі всіх кандидатів-депутатів лише Купрій долучився до підготовки одного законопроекту щодо євроатлантичного курсу України.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за регулювання тарифів ЖКГ.

Також ми проаналізували, як вони голосували за розвиток дорожньої інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: