Як нардепи-кандидати в президенти голосували за регулювання тарифів ЖКГ

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на регулювання тарифів у сфері житлово-комунальних послуг.

Протягом восьмого скликання Рада ухвалила шість законопроектів щодо регулювання житлово-комунальних тарифів. Серед них – «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг», який закріпив принцип щодо встановлення тарифів на рівні не нижче за економічно обґрунтовані витрати на їх надання, а також закон «Про житлово-комунальні послуги».

З огляду на те, що питання тарифів завжди викликає суперечки й ажіотаж у парламенті, адже в кожного своя точка зору щодо їх розміру, за абсолютно всі законопроекти не голосував ніхто. Найбільш «дисциплінований» – Юрій Тимошенко, який підтримав п'ять законопроектів. Олег Ляшко та Віктор Кривенко голосували за чотири закони. Крім того, «радикал» причетний до розробки семи законопроектів на цю тему, а Кривенко – двох.

Половину законопроектів підтримали Олександр Вілкул, Ольга Богомолець, Сергій Тарута та Сергій Каплін. Також Богомолець, Вілкул і Каплін брали участь у напрацюванні 2, 5 та 13 законопроектів відповідно. Лише за один законопроект голосували Дмитро Добродомов, Віктор Бондар, Олександр Шевченко та Віталій Купрій (усі вони брали участь у роботі над іншими законодавчими ініціативами щодо ЖКГ).

Юрій Бойко підтримав два законопроекти, а за інші не голосував (доклав руку до розробки п'яти документів), а Юрій Дерев'янко під час голосувань був відсутній, утримувався, голосував «проти» або взагалі не голосував.

Аркадій Корнацький узагалі не брав участі ані в голосуваннях, ані в розробці законодавчих ініціатив. Євгеній Мураєв хоч і займався законотворчою діяльністю, більшість голосувань пропустив. Юлія Тимошенко або була відсутня, або була проти ухвалених ініціатив. Але в створенні десяти інших брала участь.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти, спрямовані на реформування енергетичного сектора.

Також ми проаналізували, як вони голосували за розвиток дорожньої інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: