Суд відмовив САП у скарзі на відмову відвести експерта в справі «Стіни»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не захотів розглянути скаргу антикорупційного прокурора на відмову судді відвести експерта у справі.
Київський апеляційний суд

Суд не відкрив провадження за скаргою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову відвести експерта державного підприємства «Укрдержбудекспертиза» Олександра Ямненка від кримінального провадження про розкрадання коштів, виділених на реалізацію так званого проекту «Стіна».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, у вересні 2018 року суд уже відводив Ямненка від цієї справи. Однак пізніше Київський апеляційний суд скасував це рішення. Пізніше САП знову спробувала відвести цього експерта від справи проекту «Стіна». Вказану заяву прокурори обґрунтовували тим, що держустанова «Укрдержбудекспертиза», експертом якої є Ямненко, протягом 2015-2017 років мала взаємовідносини з першим окремим відділом капітального будівництва Державної прикордонної служби України. Чиновники цього відділу є підозрюваними в справі «Стіни»: екс-начальник відділу Володимир Цалко та начальник групи спеціального будівництва В'ячеслав Майданович. Крім цього, адміністративно експерт «Укрдержбудекспертизи» підпорядкований директору держпідприємства Сергію Кузьміну, яким затверджувалися протягом 2015-2016 років у експертних оцінках і експертні звіти за результатами господарських взаємовідносин з першим окремим відділом капітального будівництва Держприкордонслужби. Тому всі зазначені обставини викликають об'єктивні сумніви в неупередженості експерта.

Але суд відмовив САП у відводі. Пізніше прокурори подали апеляційну скаргу. Проте Київський апеляційний суд відмовився відкривати провадження за скаргою, оскільки вказане рішення суду не підлягає оскарженню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: