Проект «Стіна»: САП не домоглася відсторонення прикордонника

Читать на русском
Апеляційний суд столиці відмовив антикорупційному прокурору в скарзі на відмову суду відстороняти підозрюваного прикордонника.
Київський апеляційний суд

Суд відмовив Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі в апеляції на рішення про відмову продовжувати відсторонення прикордонника В'ячеслава Майданович, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до розкрадання коштів на реалізацію проекту «Стіна».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги САП, повідомляє «Слово і Діло».

Так, прокурор САП Олег Макар подав апеляцію на ухвалу суду про відмову відстороняти Майдановича від посади начальника групи спеціального будівництва 1-го окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби. Макар у своїй скарзі посилався на те, що Майданович може використовуватися свою посаду для незаконного впливу на свідків; знищення, приховування або спотворення речових доказів або перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином. Прокурор також додав, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, обвинувальний акт не складався й до суду першої інстанції не скеровувався, в зв'язку з чим існування перерахованих ризиків продовжує існувати.

Вислухавши його доводи, колегія відмовила в скарзі. Судді зазначили, що слідство не надало доказів існування ризиків.

Нагадаємо, прокурорів САП у провадженні щодо проекту «Стіна» хотіли усунути від справи. Також суд обмежив підозрюваним у цій справі терміни ознайомлення з розслідуванням. Раніше в НАБУ назвали кількість томів справи про проект «Стіна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: