Рева розповів, скільки українців отримуватимуть субсидії готівкою з березня

Читать на русском
Понад 4 мільйони громадян почнуть отримувати субсидії в готівковій формі з 1 березня. Субсидії отримають ті, хто не обманює державу, підкреслив міністр Рева.

Понад 4 мільйони громадян почнуть отримувати субсидії в готівковій формі з 1 березня.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

Рева провалив обіцянку почати монетизацію субсидій у другій половині 2018 рокуПерший етап монетизації субсидій для українців стартував із 1 січня 2019 року, а не минулого року, як обіцяв міністр соцполітики.

Міністр підкреслив, що субсидії отримають ті, «хто не обманює державу».

«Що я хочу сказати з приводу вирішення проблеми комунальних тарифів і заборгованості за ЖКП. Усі, хто потребує субсидій, їх отримають. Але отримають ті, хто не обманює державу. Хто пише реальні доходи в своїх деклараціях. Таких людей, які отримують субсидії, більш ніж 4 мільйони, які сьогодні отримують субсидії і які почнуть отримувати субсидії в готівковій формі з 1 березня», – поінформував Рева.

Нагадаємо, глава держави Петро Порошенко заявив, що виплата субсидій у готівковій формі розпочнеться 4 березня 2019 року. Президент підкреслив, що 70% одержувачів субсидій – це пенсіонери.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року. Ця ініціатива стимулюватиме українців економно споживати житлово-комунальні послуги. Крім того, очікується посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій.

Додамо також, міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що субсидія виплачуватиметься одночасно з пенсією. Він також зазначив, що фактично субсидія перетворюється на соцдопомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: