Українцям скоротили термін заборгованості для відмови в субсидії

Читать на русском
В Україні зменшили з двох до одного місяця максимальний термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

В Україні зменшили з двох до одного місяця максимальний термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Про це йдеться в постанові Кабміну №62 від 6 лютого, пише «Слово і Діло».

Оплата комуналки: яка ситуація із субсидіями та що передбачає монетизаціяВ Україні 1 січня 2019 року стартував перший етап монетизації субсидій. Про виплати населенню поговорили з експертами.

Там говориться, що житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період), якщо структурним підрозділом із питань соціального захисту населення отримана інформація про наявність простроченої понад місяць (раніше два місяці) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Водночас зазначено, що відповідна норма не застосовується при призначенні субсидії громадянам на наступний період у разі, коли Міністерством соціальної політики не забезпечене фінансування житлових субсидій таким громадянам у грошовій формі (в тому числі готівковій).

Крім того, постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018/2019 на підставі їхніх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється лише після подання нової заявки (в якій обов'язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.

Раніше Кабмін схвалив виплату субсидій готівкою.

Також нагадаємо, в ЦВК повідомили, що в членів виборчих комісій не заберуть субсидії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: