Стало відомо, яке саме майно у справі Продана заарештував суд

Читать на русском
У справі колишнього головного фіскала України арештували декілька квартир, приватний будинок і нежитлове приміщення в справі про збагачення.
Мирослав Продан

Суд наклав арешт на 3 квартири, майнові права на 2 квартири, житловий будинок і нежитлове приміщення у кримінальному провадженні за підозрою колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана у незаконному збагаченні.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

В клопотанні детектив вказував, що в період імовірного незаконного збагачення Продана на його рідну сестру Валентину Когут оформлено квартиру загальною площею 107,7 кв. м. в житловому комплексі «Лідер»; на його матір – житловий будинок; майнові права на дві квартири довіреної особи Продана; дві двокімнатні квартири площами 82,2 і 76,8 кв. м, а також нежитлове приміщення площею 206 кв. м, яке належить підконтрольному екс-керівнику ДФС ТОВ «Ріал Естейт Дісі Лтд». Колишнім директором і одним із засновників цієї фірми була Людмила Павицька, дружина Максима Павицького – друга Продана.

Так у НАБУ просили суд арештувати це майно для забезпечення майбутньої можливої спеціальної конфіскації як міри покарання. Детектив також вказував, що у них достатньо доказів вважати, що це майно належить Продану і спеціально зареєстровано на третіх осіб. Вислухавши детектива, суд задовольнив клопотання і арештував нерухомість.

Нагадаємо, суд відмовився змінювати запобіжний захід Продану. Також слідчі встановили, що перед обшуком у ДФС у справі Продана хтось стер записи з камер спостереження. Раніше суд відпустив екс-керівника ДФС на поруки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: