Розслідування «Наших грошей»: «Батьківщина» отримувала кошти від фейкових донорів – відео

Читать на русском
За інформацією, мільйони гривень, які протягом другого півріччя 2018 року надходили на рахунки партії в якості внесків, робилися через підставних осіб.

Партія «Батьківщина» протягом другого півріччя 2018 року одержала мільйони гривень від фейковий донорів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

За інформацією, мільйони гривень, які протягом другого півріччя 2018 року надходили на рахунки партії в якості внесків, робилися через підставних осіб.

Партія Тимошенко отримала мільйони від фейкових донорів /// Наші грошіBIHUS info

Згідно з українським законодавством, політичні партії, представлені у Верховній раді, отримують державне фінансування. Це зобов'язує їх щоквартально і щорічно заповнювати фінансові звіти, в яких має публікуватися інформація про кошти, котрі надійшли від фізичних та юридичних осіб.

У другому півріччі 2018 року під час активної фази передвиборчої агітації лідера «Батьківщини» і кандидата в президенти України Юлії Тимошенко внески на рахунок її партії різко зросли. У звіті зазначено, що десятки українців із невеликих міст таі селищ жертвували партії Тимошенко по 150 і більше тис. грн.

Журналісти з'ясували, що серед найбільших донорів «Батьківщини» є касирка супермаркету в передмісті Києва, безробітний житель Сум, його землячка, яка працює на автомийці і фіктивне підприємство, записане на методистку з дитячого саду в Умані. При цьому більшість із них вперше чули про свої пожертвування, що вказує на використання партією персональних даних українців із метою легалізації коштів, отриманих невідомим шляхом.

Одна з донорів із Кіровоградської області, яка працює майстром манікюру і нібито внесла на рахунок «Батьківщини» майже 150 тис. грн зізналася, що зробити це її попросила жінка з місцевого відділення партії, яка свого часу допомогла жінці із лікуванням доньки.

Нагадаємо, журналісти «Слова і Діла» також проводили власне розслідування про те, як витрачає держкошти партія «Батьківщина».

Також ми з'ясовували, куди витрачають наші гроші «Оппоблок», РПЛ, БПП, «Народний фронт» та «Самопоміч».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: