З’ясувалося, як Міноборони позначає недоброчесних підрядників

Читать на русском
Міністерство оборони оприлюднило реєстр підрядників, які порушували договірні зобов’язання на об'єктах будівництва.
Ілюстративне фото.

На сайті Міністерства оборони України оприлюднено реєстр підрядників, які порушували договірні зобов’язання на об'єктах будівництва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець.

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

Він розповів, що в оборонному відомстві налагоджено постійний моніторинг виконання робіт на об'єктах будівництва, щотижнево готуються фотозвіти про проведені роботи, триває взаємодія з органами державного архітектурно-будівельного контролю та органами військової прокуратури.

Відповідно до умов договорів до підрядників, які не виконують зобов’язання за договором, проводяться заходи претензійно-позовного характеру.

Загалом направлено 133 повідомлення щодо невідкладного виконання умов договору, пред’явлено 223 претензії на загальну суму 8,4 млн грн., з яких задоволено 103 претензій. За систематичне порушення договірних умов з боку підрядників розірвано 31 договір.

Чергінець зазначив, що за результатами невиконання будівельними компаніями умов договорів подано 44 позовні заяви до суду на стягнення понад 32 млн грн. На даний час 4 позовні заяви задоволено, розгляд 40 позовних заяв триває.

Нагадаємо, після відсторонення Олега Гладковського у Раді національної безпеки і оборони не планується призначати т. в.о. першого заступника голови відомства.

Також у НАБУ відреагували на журналістське розслідування «Наших грошей».

Як відомо, «Наші гроші» повідомили, що оточення президента України Петра Порошенка курує розкрадання в оборонній сфері. За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

У відповідь Гладковський повідомив, що він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. Також він звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: