Суд призначив до розгляду обвинувачення судді Новака

Читать на русском
Столичний райсуд призначив до розгляду обвинувальний акт антикорупційних прокурорів щодо судді з Києва.
суддя Андрій Новак

Суд призначив до розгляду обвинувальний акт щодо судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака і колишнього судді цього суду Олександра Білика.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва 14 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Так, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почнуть зачитувати обвинувачення Новаку і Білику 23 березня о 10:00.

Крім того, на засіданні прокурор просив суд змінити запобіжний захід для обвинувачених у вигляді застави з покладанням низки обов'язків. Однак колегія суддів відмовила.

Також адвокат судді Новака просив суд скасувати арешт автомобіля його клієнта BMW 520D.

Як відомо, Новак обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди) та за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу). А його посередник колишній суддя Білик обвинувачується за ч. 4, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України як підбурювач і пособник у отриманні неправомірної вигоди.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, Новака відсторонили від здійснення правосуддя до закриття справи або набуття чинності вироку. Раніше суд за його обвинуваченням не відбувся.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: