Суд за обвинуваченням судді Новака не відбувся

Читать на русском
Адвокат одного з обвинувачених в отриманні хабара столичним суддею не з'явився в суд через що засідання не відбулося.

Судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака в одержанні неправомірної вигоди за пособництва колишнього судді цього суду Олександра Білика не відбулося через неявку адвоката.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«26 грудня в Солом’янському районному суді міста Києва не відбулося судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням чинного та колишнього суддів Голосіївського районного суду Києва в отриманні неправомірної вигоди. Розгляд не відбувся в зв’язку з неявкою захисника одного з обвинувачених. При цьому суду навіть не надана інформація про причини такої неявки», – поінформували в прокуратурі.

За інформацією САП, наступне засідання призначене на 13 лютого.

Як відомо, Новак обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди) та за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу). А його посередник колишній суддя Білик обвинувачується за ч. 4, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України як підбурювач і пособник у отриманні неправомірної вигоди.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, суддю Новака відсторонили від правосуддя до набуття чинності вироку або закриття справи. Також суд призначив підготовче засідання в цій справі. Раніше САП скерувала до суду справу про хабар столичного судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: