Пособник судді Новака залишився без запобіжного заходу

Читать на русском
Запобіжний захід пособника підозрюваного детектива Національного бюро столичного судді сплив до його зміни.

Суд відмовив детективу НАБУ та прокурору САП в зміні запобіжного заходу пособнику підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака, колишнього судді цього суду Олександра Білика.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Горбатовська, повідомляє «Слово і Діло».

Причиною відмовила став той факт, що дія попереднього запобіжного заходу спливла ще 20 серпня. Як відомо, Білику обрали запобіжний захід у вигляді застави майже в 141 тисячу гривень із покладанням процесуальних обов'язків. Останнє рішення про продовження запобіжного заходу було ухвалене 21 червня терміном до 19 серпня.

Таким чином, детектив і прокурор не могли подати клопотання про зміну запобіжного заходу, оскільки його дія спливла.

Нагадаємо, Верховний суд скасував рішення ВРП про відсторонення підозрюваного НАБУ судді Новака, оскільки заступник генерального прокурора-керівник САП Назар Холодницький не подав вчасно клопотання про продовження відсторонення судді. Раніше НАБУ викрило на хабарі Новака та колишнього суддю Білика. Пізніше суд зняв браслет із підозрюваного судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: