САП скерувала до суду справу про хабар столичного судді

Читать на русском
За вказаним обвинуваченням закон передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

10 жовтня 2018 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо діючого судді Голосіївського суду Києва Андрія Новака та колишнього судді Олександра Білика за фактом отримання неправомірної вигоди та незаконного поводження із зброєю.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на офіційну сторінку САП у соцмережі.

Як встановлено слідством суддя Голосіївського районного суду м.Києва за посередництва колишнього судді цього ж суду отримали неправомірну вигоду у розмірі 8000 доларів США за прийняття рішення у цивільній справі.

Крім того, під час обшуку у підозрюваного було виявлено вогнепальну зброю та бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Дії судді кваліфіковано за ч.3 ст.368 (прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч.1 ст.263 (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

Дії посередника кваліфіковано за ч.ч.4, 5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України (підбурювання та пособництво у проханні надати та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі).

За вказаним обвинуваченням закон передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше стало відомо, що справу Михайла Добкіна передали до суду.

Також відзначимо, що САП порушила справу щодо двох депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: