Суд задовольнив скаргу Холодницького на скасування відсторонення судді Новака

Читать на русском
Верховний суд підтримав позицію головного антикорупційного прокурора в апеляції на рішення суду про скасування продовження відсторонення столичного судді.

Велика палата Верховного суду задовольнив клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницька на рішення суду скасувати продовження відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на САП.

«17 січня Великою палатою Верховного Суду задоволено апеляційну скаргу керівника САП Назара Холодницького і скасовано рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду про визнання протиправним відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака», – інформують у прокуратурі.

Таким чином, як вказують у САП, Великою палатою Верховного Суду відмовлено у задоволенні позову судді та визнано законним рішення Вищої ради правосуддя від щодо відсторонення його від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності за отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, Верховний суд скасував рішення ВРП про відсторонення підозрюваного НАБУ судді Новака. Пізніше, Холодницький оскаржив це рішення Раніше суддю Новака також усунули від правосуддя до вступу в силу вироку або закриття справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: