Суд призначив підготовче засідання в справі хабара судді Новаку

Читать на русском
Справу про хабар столичному судді за пособництва колишнього служителя Феміди призначили до розгляду на початок листопада.
Андрій Новак

Суд призначив підготовче засідання на 5 листопада за обвинуваченням судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака в отриманні неправомірної вигоди й колишнього судді цього суду Олександра Білика.

Про це йдеться в розклад Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з розкладом, засідання відбудеться 5 листопада об 11:30 у приміщенні Солом'янського суду за адресою вулиця Полковника Шутова, 1. Автоматизований розподіл справ визначив до колегії наступних суддів: Олену Мозолевську, Віталія Українця та Ольгу Курову.

За версією слідства, суддя Новак вимагав і отримав від посередника Білика кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 мільйона гривен. Свої «послуги» обвинувачений оцінив у 8 тисяч доларів, які передавалися йому трьома траншами. 23 квітня в момент передачі останньої частини неправомірної вигоди його спіймали «на гарячому». Новака та Білика затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу за підозрою у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 КК України.

Як відомо, в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що посередник Новака Білик пішов на співпрацю зі слідством.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про хабар судді Голосіївського райсуду Києва Новака, а також про незаконне зберігання зброї. Водночас раніше в рішенні суду зазначалося, що НАБУ закрило справу за фактом зберігання суддею Новаком зброї без дозволу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: