НАБУ розслідує можливу брехню в декларації екс-прокурора з Київської області

Читать на русском

У Національному бюро розслідують можливе недостовірне декларування колишнім працівником прокуратури Київської області.

Детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують можливе недостовірне декларування колишнім прокурором прокуратури Київської області Вадимом Чуйковим.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що екс-прокурор в електронних деклараціях за 2015 та 2016 роки вказав недостовірні відомості. Зокрема, Чуйков не вказав те, що його дружина Людмила Чуйкова є засновником ТОВ «Гольфстрім - правова група» з сумою внеску у статутний фонд в 40 тисяч гривень. У зв'язку з цим, детективи просили суд надати доступ до реєстраційної справи фірми. Суддя клопотання задовольнив.

Додамо, що Національне агентство з питань запобігання корупції виявило й інші ознаки можливої брехні в декларації екс-прокурора. Як зазначили в Нацагентстві, Чуйков у декларації за 2016 рік не вказав вартість придбаних ним мотоцикла Harley-Davidson та автомобіля BMW 525D, а також не задекларував дохід від продажу іншого авто. Так, у декларації за 2015 рік він вказував автомобіль своєї дружини Range Rover Evogue 2012 року випуску, а вже в декларації за 2016 рік автівки не було.

Зазначимо, що в декларації перед звільненням і за 2017 рік Чуйков вказав корпоративні права його дружини в ТОВ «Гольфстрім - правова група». Також екс-прокурор задекларував будинок загальною площею 626 кв. м. (на фото нижче) в престижному районі на Печерську, на вулиці Вільшанській. За даними Prosud, такий будинок може коштувати близько 27 млн грн, а сотка землі коштує 2,3 млн грн (18,4 млн грн за 8 соток).

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про брехню в декларації судді з Харкова. Раніше НАБУ почало розслідувати можливу брехню в декларації народного депутата Сергія Мартиняка. Також детективи закрили справу чиновника ДСНС про брехню в декларації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: