НАБУ розслідує брехню в декларації депутата Київради

Читать на русском

В Антикорупційному бюро отримали доступ до документів про повну перевірку декларації депутата Київради В'ячеслава Соболева.
В'ячеслав Соболев справа

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе декларування недостовірної інформації депутатом Київської міської ради В'ячеславом Соболевим.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що в ЗМІ оприлюднили копії документів, зовні схожих на письмові розпорядження від імені Соболева на проведення банківських платежів на користь офшорних компаній і виписки про рух коштів на банківських рахунках, відкритих у банках-нерезидентах UBS Switzerland AG на ім'я депутата. Крім того, зазначені копії документів додані до заяви про скоєння злочину.

Детектив вказував, що відомості про наявність у Соболева коштів на рахунках в іноземних банках, прав розпорядження коштами юридичних осіб-нерезидентів не внесені до його декларації за 2016 рік. З ініціативи НАБУ Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні 13 жовтня 2017 року ухвалило рішення про проведення повної перевірки декларації Соболева. У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до оригіналів матеріалів повної перевірки НАЗК декларації Соболева.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує збагачення чиновника Мін'юсту.

Раніше Бюро почало розслідувати брехню в декларації судді Апеляційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: