НАБУ розслідує брехню в декларації нардепа Мартиняка

Читать на русском
В Антикорупційному бюро після аналізу декларації члена парламенту знайшли незадеклароване майно.
Сергій Мартиняк

Детективи Національноого антикорупційного бюро проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні про можливе декларування недостовірної інформації народного депутата групи «Воля народу» Сергія Мартиняка.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією детективів, Мартиняк в 2015-2016 нібито мав у власності низку об'єктів нерухомості в Іспанії, а також купував і продавав корпоративні права на території Польщі, про що він не вказав у декларації за ті роки.

Як зазначають у Бюро 1 січня 2015 року нардеп зробив внесок до статутного капіталу польської компанії IRC в вигляді власної земельної ділянки в Іспанії. В цьому ж році Мартиняк продав свої корпоративні права в компанії IRC вартістю 429 тисяч злотих (майже 3,2 млн грн.) громадянці України Ользі Лихач.

У Бюро вважають, що політик спільно проживає з Лихач, а в 2013 році у них народилася дитина. Водночас, в електронних деклараціях Мартиняка жоден член сім'ї не вказано. До того ж, за словами детективів, Лихач є кінцевим бенефіціарним власником фірми IRC.

У зв'язку з цим, детективи вирішили подати запити про міжнародну правову допомогу в Іспанію і Польщу для спростування або підтвердження вищевказаних фактів.

Суд задовольнив запит до Іспанії.

Як відомо, нардеп Мартиняк вказав, що йому повернули 28 млн грн позики.

Нагадаємо, НАЗК розпочало повну перевірку декларацій Мартиняка за інформацією НАБУ.

Раніше журналісти телеканалу 112 повідомляли про зазначену земельну ділянку нардепа, а також продажу корпоративних прав польської фірми IRC.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: