НАБУ закрило справу чиновника ДСНС про брехню в декларації

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили закрити справу на основі аналізу декларації одного з начальників главку ДСНС.
Віктор Гвоздь справа

Детективи НАБУ закрили кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації (ст.366-1 ККУ) начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Віктора Гвоздя, оскільки відсутній склад злочину.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з нормами ст.366-1 ККУ, відповідальність за цією статтею за подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації настає в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У 2016 році ця сума становила 344 500 гривень, а в 2017 році – 400 тисяч гривень. За версією слідства, начальник ДСНС не вніс до декларації дачний будинок, вартість якого на дату подання декларації за 2016 рік експертиза встановила на рівні 320 822 гривні, тобто менше, ніж 250 прожиткових мінімумів.

Таким чином, у діях Гвоздя відсутній склад кримінального злочину, передбаченого ст. 366-1 ККУ, а кримінальне провадження закрите 16 травня на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України (відсутній склад злочину).

Нагадаємо, НАБУ проводило розслідування щодо начальника одного з главків ДСНС за фактами неправди в декларації.

Раніше Бюро також почало розслідувати незаконне збагачення начальника департаменту ДСНС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: