Стало відомо, чому справу Полякова та Розенблата передали до іншого суду

Читать на русском
Апеляційний суд столиці передав бурштинову справу до іншого суду в зв'язку з закінченням правопорушення в Печерському районі.
Київський апеляційний суд

Кримінальне провадження за обвинуваченням народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата, а також інших осіб повинен розглядати Печерський суд Києва, тому що останню частину неправомірної вигоди передали в тому районі.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення колегії суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Судді вказали, що продовжуваний злочин починається з вчинення першого і закінчується вчиненням останнього діяння. Тому, на думку колегії, посилання прокурора на те, що найбільш тяжкий злочин, що інкримінується обвинуваченим, скоєно в ресторані «Три вилки», тобто в Голосіївському районі Києва необґрунтовані. Вони додали, що отримання останньої частини неправомірної вигоди відбулося 28 листопада 2016 року в приміщенні ресторану «Варенична «Катюша» по вул. Банкова, 1/10, тобто в Печерському районі столиці.

Як відомо, справу депутатів Полякова і Розенблата передали з Голосіївського до Печерського суду Києва.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувачення «бурштинових» депутатів. Правоохоронці інкримінують Полякову ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди); Розенблату – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом); помічниці Полякова Тетяні Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 ККУ; голові секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної Ради «Депутатський контроль» Вадиму Руденку і двом його спільникам – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ. Раніше суд призначив підготовче засідання в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: