САП: фігурант «бурштинової справи» отримав обвинувачення, ще один – відмовився

Читать на русском
Антикорупційні прокурори змогли вручити обвинувальний акт лише одному підозрюваному, а ще п'ятьох викликали на жовтень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила Віктору Косянчуку обвинувальний акт у так званій «бурштиновій справі», а ще один підозрюваний відмовився від отримання.

Про це в журналісту «Слово і Діло» розповіли в САП.

У прокуратурі повідомили, що інший підозрюваний, Костянтин Проскурко, 25 вересня вимагав адвоката. Втім, уже сьогодні, 26 вересня, разом з адвокатом відмовився отримувати обвинувальний акт, оскільки його не попередили за 3 дні до вручення.

«25 вересня самостійно намагалися вручити (обвинувальний акт – ред.) за місцем проживання – лише один із шести підозрюваних отримав. Решті для фізичного отримання документа знадобилася допомога захисників. Тому викликані (для вручення обвинувального акту – ред.) на 1 жовтня», – наголосили в САП.

Крім того, в Антикорупційній прокуратурі додали, що народний депутат Борислав Розенблат отримав повістку на 1 жовтня. Водночас інший нардеп Максим Поляков наразі перебуває за кордоном.

Нагадаємо, САП повідомила, підозрювані в «бурштиновій справі» не з'явилися для вручення обвинувального акту. Раніше НАБУ завершило розслідування «бурштинової справи».

Також додамо, що нещодавно Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії НАБУ щодо Розенблата. Водночас у Національному бюро заявили, что оскаржать це рішення. У правоохоронному органі вважають, що ОАСК перевищив свої повноваження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: