САП розслідує фальсифікацію НАБУ «бурштинової справи», в Бюро говорять, що все законно

Читать на русском
В Антикорупційному бюро кажуть, що їхні колеги з прокуратури відкрили справу про можливу фальсифікацію бурштинової справи.
Назар Холодницький і Артем Ситник

Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливу фальсифікацію доказів детективом Національного антикорупційного бюро щодо «бурштинового» народного депутата Максима Полякова.

Про це йдеться в заяві Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

«З повідомлень у ЗМІ стало відомо про відкриття САП кримінального провадження на підставі заяви Максима Полякова за фактом можливої ​​фальсифікації детективом Бюро доказів у так званій «бурштиновій справі». Згідно з ЄРДР, такі відомості дійсно були внесені нещодавно з ініціативи САП. Наголошуємо, що прокурори САП як процесуальні керівники супроводжували розслідування «бурштинової справи» на всіх етапах; разом із детективами проводили аналіз зібраної доказової бази перед відкриттям матеріалів провадження для ознайомлення стороні захисту, а отже, несуть за неї рівноцінну відповідальність», – зазначили в НАБУ.

Також, за словами представників Бюро, стенограма аудіозаписи, в достовірності якої сумнівається Поляков, є абсолютно коректною.

«Її (стенограми – ред.) достовірність і повну відповідність аудіозаписи колеги із САП можуть легко підтвердити, призначивши додаткову експертизу. При цьому не варто забувати, що згадана стенограма є лише одним із багатьох доказів у справі. З деякими з них громадськість мала можливість ознайомитися з відео за участю народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова, оприлюдненого НАБУ та САП влітку 2017 року. Зі свого боку детективи НАБУ впевнені в достатності та обґрунтованості доказової бази в так званій «бурштиновій справі». Впевнені, що колеги із САП дотримуються тієї ж думки», – підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, в НАБУ дізналися про нові закордонні поїздки «бурштинового» депутата Полякова.

Раніше в Бюро прокоментували заяву Розенблата про фальшиві бурштинові законопроекти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: